2024 yılının en pahalı uçak bileti 299 bin 177 liraya satıldı – Son Dakika Ekonomi Haberleri

2024 yılının ilk yarısına ait seyahat raporunu yayınladı.

Yaş grupları ve aylara göre tercih edilen destinasyonların da belirlendiği rapora göre, iç hatlarda yılın ilk yarısında en çok tercih edilen güzergahlar İstanbul-Antalya, İzmir-İstanbul ve Adana-İstanbul oldu.

EN PAHALI TEK YÖN UÇAK BİLETİ 299 BİN 177 LİRE SATILDI

Yayımlanan rapora göre, yılın ilk altı ayında en pahalı tek yön yurt dışı uçak bileti, İstanbul – Paris güzergahında 299 bin 177 liraya satıldı. En pahalı yurt dışı gidiş dönüş uçak bileti ise 243 bin 060 lirayla İstanbul – Bangkok uçuşunda gerçekleşti.

Aynı dönemde ulusal hatlarda en pahalı tek yön bilet ise 9 bin 117 lirayla İstanbul – Antalya hattında olurken; En pahalı yurt içi gidiş-dönüş uçak bileti ise İstanbul-Dalaman güzergahında 15 bin 327 lira olarak kaydedildi. Yılın ilk yarısında iç hat uçuşlarında tercih edilen rotalar İstanbul – Antalya, İzmir – İstanbul ve Adana – İstanbul oldu. Dış hatlarda İstanbul – Bangkok ilk sırayı alırken, onu İzmir – Tahran ve İzmir – Berlin rotaları takip etti.

EN UCUZ YURTİÇİ BİLET 432 TL’YE ALINDI

2024 yılının en ucuz yurt içi uçak bileti İstanbul – İzmir uçuşunda 432 liraya, en ucuz yurt içi gidiş-dönüş uçak bileti ise Balıkesir, Edremit – İstanbul hattında 1.043 liraya alındı.

En ucuz yurt dışı tek yön uçak bileti İstanbul – Tahran hattında 642 liraya, en ucuz gidiş-dönüş yurt dışı uçak bileti ise İstanbul – Bükreş hattında 2 bin 145 liraya satıldı.

EN UCUZ UÇUŞLAR OCAK VE MART AYLARINDA YAPILDI

Rapora göre uçak bileti fiyatlarında en ucuz dönem dış hatlarda Ocak, iç hatlarda ise Mart ayı olarak belirlendi. Dış hatlarda Ocak ayı ortalama 4 bin 763 lira ile tek yön, 8 bin 209 lira ile gidiş-dönüş fiyatlarının en düşük olduğu dönem oldu. Mart ayında bu fiyatlar tek yön ortalama 5 bin 192 lira, gidiş-dönüş ise 10 bin 596 lira ile en yüksek seviyelerine ulaştı.

Mart ayında iç hat uçuşlarda ortalama 1.370 liraya tek yön, ortalama 2.608 liraya gidiş-dönüş bilet satıldı. Haziran ayında ise ulusal uçak bileti fiyatları ortalama 2 bin lira tek yön, 3 bin 813 lira gidiş-dönüş ile en yüksek seviyelere ulaştı.

GENÇLERİN TERCİHİ İSTANBUL, ANTALYA, İZMİR OLDU

65 yaş üstü yolcular ağırlıklı olarak iç hatlarda İstanbul, İzmir ve Antalya’ya, dış hatlarda ise Viyana, Stuttgart ve Düsseldorf’a uçtu. Öğrenciler ağırlıklı olarak iç hatlarda İstanbul, Antalya, İzmir’e; Uluslararası uçuşlarda Düsseldorf, Stuttgart ve Frankfurt’a gitti.

Çiftler uluslararası uçuşlarda çoğunlukla Amsterdam, Düsseldorf ve Bangkok’a seyahat ediyor; İç hatlarda İstanbul, Antalya ve İzmir’e uçtu. Çocuklu aileler çoğunlukla dış hat uçuşlarıyla Düsseldorf, Frankfurt ve Münih’e seyahat ediyor; İç hatlarda İstanbul, Antalya ve İzmir’e gitti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir