Uçmakdere’de 6 ayda 24 bin kişi yamaç paraşütü yaptı

Marmara Denizi ile Ganos Dağı eteklerindeki ormanların bütünleştiği yer Uçmakdere Mahalle, gökyüzüyle yamaç paraşütü yapmak isteyen yerli ve yabancı ekstrem spor tutkunlarını bir araya getiriyor.

Ekstrem spor tutkunları rüzgar durumuna göre 250 ve 600 metrelik pistlerde uçuyor.

Başta İstanbul ve çevre illerden olmak üzere farklı ülkelerden gelen paraşütçüler, mavi ile yeşilin buluştuğu güzellikleri gökyüzünden gözlemliyor.

Tekirdağ Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Uçmakdere’de 12 ay boyunca uçuş yapılabileceğini söyledi.

Uçmakdere’de geçen yıl 30 bin civarında uçuş gerçekleştirdiklerini ifade eden Hacıoğlu, şöyle konuştu: “Bu yıl sonuna kadar Uçmakdere’de 40 binin üzerinde yamaç paraşütü uçuşu olacak. Bu sayının yarısını aştık. 24 bin uçuş gerçekleşti. Bu yıl gerçekleştirilen deplasmanda Güzel havalar, tatiller “Uzun tatil süreleri ve İstanbul’a yakın olmanın avantajları Uçmakdere’ye uçuş sayısını artırdı. Farklı konumlarda 5 fırlatma rampası bulunmaktadır. Paraşütçüler duruma göre istedikleri yerden uçabilirler. Rüzgar koşulları.”

Hacıoğlu, bölgeye olan ilginin her geçen yıl arttığını, Uçmakdere’de insanların doğayla iç içe vakit geçirip bölgenin güzelliklerinin tadını çıkardığını söyledi.

Uçmakdere'de 6 ayda 24 bin kişi yamaç paraşütü yaptı - 2

Uçmakdere’nin hem yabancı turistlerin hem de yerli turistlerin ilgisini çektiğini belirten Hacıoğlu, şöyle konuştu: “Bulgaristan, Yunanistan ve Romanya’dan çok sayıda ziyaretçi var. Son dönemde Bosna Hersek, Polonya ve Macaristan’dan buraya paraşütle atlamak için gelenlerin sayısı oldukça fazla. Uçmakdere herkese keyif veriyor.” “İnsanların mutlu gelip gittiği bir yer. Burada yeşil ve mavi iç içe geçiyor, insana huzur veriyor.” dedi.

Paraşüt eğitmeni Kadir Aksoy da Uçmakdere’nin paraşütle atlama tutkunlarının vazgeçilmezi olduğunu söyledi.

NTV uygulamasını indirin, gelişmelerden haberdar olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir