Türkiye’nin tanıtımı emin ellerde – Ekonomi Haberleri

Türkiye’nin turizm sektörü yükselişe geçti. Dünya listesinde üst sıralara yükselmeye başlayan, 200’den fazla ülkede tanıtım yapan, turizm çeşitliliğiyle sezonu 12 aya çıkaran Türkiye, dünyada en çok ziyaretçi alan ülkeler arasındaki yerini sağlamlaştırdı. Bu istikrarlı büyümenin arkasında şüphesiz doğru adımlar var. Öyle ki, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 15 Temmuz 2019’da kurulan Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA), Türkiye’nin dünyaya tanıtılmasında çok güçlü bir rol oynuyor.

HER NOKTA MARKA OLUYOR
Türkiye’nin iç ve dış turizm pazarlarında marka ve çekim merkezi haline gelmesi, doğal, kültürel, biyolojik ve insan yapımı, somut ve somut olmayan mirasın keşfedilmesi, geliştirilmesi ve tanıtılması, Türkiye’nin turizm kapasitesi ile kısa, orta ve uzun vadeli turizm İletişim /pazarlama faaliyetleri Yatırımlarının ülke ekonomisindeki payını ve hizmet kalitesini artırmak için çalışmalarını sürdüren TGA, Türkiye’nin turistik lokasyonlarının her birini marka haline getiriyor. Ajans, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından belirlenen turizm strateji ve politikaları doğrultusunda, Türkiye’nin turizm hedeflerine ulaşması, dünya çapında mevcut turizm fırsatlarının tanıtılması, pazarlanması ve keşfedilmesine yönelik tüm tanıtım/pazarlama/iletişim faaliyetlerini yürütmektedir. Potansiyel turizm fırsatlarını geliştirmek ve tanıtmak.

GOTÜRKİYE İLE LİDER
Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan alınan verilere göre TGA, yılın ilk yarısında 200’den fazla ülkede Türkiye’yi tanıtmaya yönelik televizyon iletişimi gerçekleştirdi. Dijital iletişimle 69 ülkede 6 milyar gösterime ulaşan TGA, 37 ülkede 141 kampanyayı hayata geçirdi. 83 ülkeden, alanında 2 bin 134 uzmanı Türkiye’de ağırlayan TGA, 9 sosyal medya kanalında 15,4 milyon takipçiye ulaşmayı başardı. Web platformunda 80 milyondan fazla ziyaretçiye ulaşan TGA, GoTürkiye markasıyla da 3,5 milyon takipçiye ulaşarak bu alanda lider konuma geldi.

5 AYDA 18 MİLYON TURİST
Bu güçlü tanıtım stratejisinin meyvelerini alan Türkiye, bu yıl 60 milyon turist ve 60 milyar dolar gelir hedefi belirledi. Bu hedef doğrultusunda kararlı adımlar atan Türkiye, yılın ilk 5 ayında 18 milyon ziyaretçi ağırlamayı başardı. Bakanlığın açıklamasına göre, Ocak-Mayıs 2024 döneminde Türkiye’yi ziyaret edenlerin sayısı bir önceki yıla göre yüzde 12,47 artarak 17 milyon 809 bin 78’e ulaştı. Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine bakıldığında, Ziyaretçilerin 15 milyon 784 bin 213’ünün yabancı olduğu görüldü. Almanya, 1 milyon 122 bin 930 ziyaretçiyle Türkiye’ye en çok turist gönderen ülke oldu. Almanya’yı Rusya, İran, Bulgaristan ve İngiltere takip etti. Mayıs 2024’te Türkiye’ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı, 2023 yılının aynı ayına göre yüzde 14 artışla 5 milyon 130 bin 119 olarak hesaplandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir