Doğa harikası Girlevik şelalesine hafta sonu gezisi

Erzincan’da havaların ısınmasıyla birlikte Girlevik şelalesinde hafta sonu yoğun bir hafta sonu yaşandı. Şelale yerli ve yabancı ziyaretçilerin akınına uğradı.

Kent merkezine 35 kilometre uzaklıkta bulunan ve Munzur Dağı eteklerinde Kalecik Köyü sınırları içerisinde 9 ayrı kaynak suyunun birleşmesiyle oluşan Girlevik Şelalesi, hafta sonu yoğun ilgi gördü. Şelale, başta üniversite öğrencileri olmak üzere çok sayıda yerli turistin yanı sıra çevre illerden de çok sayıda yerli turistin uğrak noktası haline geldi.

Hafta sonu tatilini fırsat bilen vatandaşlar, doğal güzelliği ve 40 metreden akan donmuş suyuyla dikkat çeken Girlevik şelalesine akın ediyor. Kış aylarında suyunun büyük bir kısmının donması sonucu oluşan sarkıtlar nedeniyle büyüleyici bir görüntüye bürünen şelale, yaz aylarında bile ziyaretçilerine ayrı bir güzellik sunuyor.

Muhteşem doğanın tadını selfie çekerek çıkaran yerli ve yabancı turistler, görsel güzellikler arasında yürüyüş yaparak ve piknik yaparak zamanlarını en iyi şekilde değerlendiriyor.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Begüm Hatice Çalayer, “Şelale tamamen doğal ve çok güzel bir ortam sunuyor. Burası doğallığından dolayı boş zamanlarımda ve tatillerde ziyaret ettiğim bir yer. ve tazelik, ailemi her zaman yanımda getiriyorum ve piknik yapıyoruz.”

Kente gelen yerli ve yabancı turistlerin ve şehir stresinden uzaklaşıp doğayla baş başa kalmak isteyenlerin uğrak noktası olan şelale, kent sakinlerinin yanı sıra birçok çevre il ve ilden gelen ziyaretçileri de ağırlıyor. , yılın her mevsiminde.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir