Barselona Belediyesi’nden turizm karşıtı eyleme tepki: Kenti ziyaret edenlere saygı duyulmalı – Son Dakika Dünya Haberleri

Barselona Şehri Ekonomi, Finans, Ekonomik Tanıtım ve Turizmden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Jordi Valls, X hesabı üzerinden turistlere su tabancası sıkma eylemini kınayan bir açıklama yaptı.

Valls, “Turizme karşı protesto, Barselona’yı ziyaret eden insanlara duyulan saygıyla uyumlu olmalıdır. Bu konu, basit veya suçlayıcı çözümler gerektirmeyen karmaşık ve küresel bir tartışmadır.” dedi. dedi.

6 Temmuz’da Barselona’da düzenlenen ve yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı gösteride bazı vatandaşlar, ellerinde küçük su tabancalarıyla restoranda oturan turistlerin üzerine su sıktı.

Bu görüntüler özellikle İngiliz basınında geniş yer bulunca Barselona Belediyesi, turistlere su tabancasıyla su sıkma eylemini kınama ihtiyacı hissetti.

İspanya’nın Kanarya ve Balear Adaları ile Endülüs’ün Cadiz ve Malaga gibi bazı şehirlerinden sonra, hatta Katalonya’nın en büyük şehri Barselona’da da Barselonalılar, yaşam kalitesinin düşmesi nedeniyle turizm sektörüne müdahale edilmesini talep ederek gösteri yaptı. Başta konut olmak üzere ekonomik sorunlar azalıyor ve büyüyordu.

Barselona’da 100’den fazla sivil toplum kuruluşunun (STK) çağrısıyla şehir merkezindeki Rambla’da gerçekleştirilen yürüyüşün ardından okunan manifestoda şöyle deniliyor: “Turistik daire kiralamak için ruhsat ve otel sınırlaması istiyoruz.” Turizmin kitleselleşmesi yerel halkın kentsel yaşamını olumsuz etkilemekle kalmadı, aynı zamanda ev fiyatlarında da inanılmaz bir artışa neden oldu.” “Bu aynı zamanda geleneksel ticaretin de yok olmasına neden oldu.” Söylendi.

Barselona Turizm Gözlemevi’nin verilerine göre Barselona’ya 2023 yılında 25,9 milyon turist geldi ve bunun kent ekonomisine doğrudan katkısı 12 milyar 750 milyon euro.

Turizmin kontrolsüz büyümesi nedeniyle Kanarya Adaları ve Balear Adaları gibi İspanya’nın diğer bölgelerinde yaşayanlar son zamanlarda gösteriler düzenleyerek Barselona’dakine benzer taleplerde bulundu.

2023 yılında 85 milyon turistle ABD’den sonra dünyanın en fazla turist ağırlayan ülkesi olan İspanya’nın bu yıl 90 milyona yakın turist gelmesi bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir