Bosna-Hersek’teki bir parkın manzarası “Yıldızlı Gece” operasından aynen uyarlandı

Bosna Hersek’in Visoko kasabası yakınlarındaki bir park, Vincent van Gogh’un unutulmaz eseri “Yıldızlı Gece”nin manzarasını aynen yansıtıyor.

Visokolu Halim Zukic, Van Gogh’un 1889 yılında tabiat parkında kaldığı sanatoryumdaki odasının penceresinden görülen geceyi resmettiği, en unutulmaz eserlerinden biri olan “Yıldızlı Gece”yi tabloya dönüştürdü.

Parkın peyzajını tablodakinin birebir aynısını yapan Zukic, AA muhabirine, 2004 yılında bir park yaratma hayali kurduğunu, 2018 yılında ise “Yıldızlı Gece” tablosunu parka dönüştürmeye karar verdiğini söyledi.

Zukic, “6 yıl önce parkın yapımına başladığımızda traktör zemin üzerinden geçerken arkasında spiral izler bırakıyordu. Bu izleri görünce aklıma ilk Van Gogh’un tablosu geldi.” dedi.

SİZİ BİR VAN GOGH TABLOSUNUN PARÇASI HİSSETTİRİYOR

Zukic, parkta çok çeşitli bitki ve çiçeklerin bulunduğunu, yüzde 90’ının lavanta olduğunu kaydetti.

“Yıldızlı Gece” adını verdiği parkta 12 göl bulunduğunu belirten Zukic, şöyle konuştu: “Doğayı bitkilere ve hayvanlara bırakmak istedim. Burada da Türkmenistan’ın dünyaca ünlü Akhal Teke atları var. onları da tanıyabiliriz.” dedi.

Parkın aslında başlı başına bir sanat eseri olduğunu ifade eden Zukic, şunları söyledi: “Hedefimiz burayı bir açık hava müzesine dönüştürmek. Henüz resmi açılışını yapmadık. yılın.” dedi.

Zukic, Van Gogh’un unutulmaz eserinden ilham alınarak kurulan parkın Bosna Hersek’in tanıtımına da katkı sağlayacağının altını çizerek, “Özellikle Kovid-19 salgını sonrasında insanlar doğaya daha da yakınlaştı.” dedi.

Van Gogh’un eserinin içinde yürüme ve tablonun bir parçası olma hissi veren “Yıldızlı Gece” parkı, farklı peyzajıyla yurt dışından da ilgi görmeye başladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir