Iğdır’da Tuz Dağı’nda düzenlenen festivale yaklaşık 25 bin ziyaretçi katıldı.

Iğdır Valiliği ve Tuzluca Kaymakamlığı tarafından 11-15 Eylül tarihleri ​​arasında Tuzluca İlçesi Tuz Dağı’nda bulunan mağaralarda düzenlenen kitap, kültür ve çocuk şenliği “Tuzluca Şenliği” tamamlandı.

Geçmişten günümüze tuz çıkarma faaliyetleri sonucu oluşan mağaralarda gerçekleşen etkinliğe çok sayıda vatandaşın yanı sıra bazı yazar ve sanatçılar da katıldı.

Yerin 80 metre altında gerçekleştirilen etkinliğe, sanattan kitap fuarına, çocuk karnavalından tiyatroya kadar 5 günde 25 bine yakın kişi katıldı.

Bölgeyi tanıtmak, Tuz Mağaralarına ziyaretçi çekmek ve yerel halkı sosyal etkinliklerle buluşturmak amacıyla düzenlenen etkinliğin geleneksel hale getirilmesi amaçlanıyor.

Tuzluca Kaymakamı Abdullatif Yılmaz, festival etkinliklerinin tamamının dolu olduğunu söyledi.

Evliya Çelebi’nin gezi günlüğünde tuz mağaralarının önemli bir yer olduğunu belirten Yılmaz, şöyle konuştu: “Bütün sanatçılarımız, yazarlarımız, oyun gruplarımız vatandaşlarımızla birlikte etkinlikler düzenlediler. Ağrı, Kars ve çevre illerimiz.”

Yoğun katılımın memnuniyet verici olduğunu belirten Yılmaz, şöyle konuştu: “Bu aslında festivalin ne kadar güzel olduğunun bir göstergesi. 5 gün süren festivalimize 25 bin civarında kişinin katıldığını düşünüyoruz. Bu katılımın mutlaka bölgeye faydası olacaktır. Daha önce Tuzluca’yı duymamıştım, Iğdır hakkında pek bilgim yok.” “Bu festivalle çoğu insanı bilinçlendirdik. İnşallah festival devam ettiğinde bu şifalı kaya tuzu mağarasını daha da bilinir hale getireceğiz” dedi.

Katılımcıların festivali çok beğendiğini ve güzel bir izlenim bıraktığını belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

“Özellikle yazarlarımız hayatlarında ilk kez bir mağarada röportaj yaptıklarını ve çok etkilendiklerini söyledi. İnşallah ikincisini önümüzdeki yıl daha güzel, daha heyecanlı, daha fazla etkinlikle yapmayı planlıyoruz. Bildiğim kadarıyla Türkiye’de şimdiye kadar mağarada festival yapılmadı, aslında “Bu festivalle iki şeyi başardık. İlk olarak Türkiye’de mağara festivali yapılabileceğine şahit olduk, ikinci olarak da mağara festivalinin ne kadar güzel olabileceğini gösterdik.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir