Lüks Trenle Dünya Çapında: 12 ülkeyi kapsayan 59 günlük macera

Bu haberin ilk yayınlandığı dil İngilizcedir.

2025 yılında ikinci kez hayata geçirilecek olan bu deneyim, ultra lüks tren yolculuğunun en güzel örneklerinden biri.

REKLAM

Hiç dünyayı trenle son derece lüks bir şekilde, ancak sıkışık yerlerde seyahat etmek istemediniz mi?

Eğer öyleyse, şanslısınız.

Üst düzey seyahat şirketi Railbookers, ‘Lüks Tren Dünya Turu’ rotasının 2025’te geri döndüğünü duyurdu.

Toplamda 59 gün sürecek bu yolculuk, dört kıta, 12 ülke ve 20’den fazla şehirde dünyanın en lüks trenleriyle gerçekleştirilecek.

Elbette deneyim ucuz değil: Gezinin maliyeti kişi başı 116.000 Euro artı bu rakama dahil olmayan masraflar.

Lüks trenlerde yolcuları neler bekliyor?

3 Eylül 2025’te başlayacak seyahat programı, her durakta lüks seyahat ve sürükleyici kültürel deneyimler sunuyor.

Katılımcılar, aralarında İskoçya’daki Belmond Royal Scotsman, İtalya’daki La Dolce Vita Orient Express ve Avrupa’nın birçok ülkesini kapsayan Venedik Simplon-Orient-Express’in de bulunduğu dünyanın en prestijli yedi treniyle seyahat edecek.

Kanada’da Rocky Mountaineer’da seyahat eden konuklar aynı zamanda Güney Afrika’da da Rovos Rail deneyimini yaşayabilecek.

Hindistan’da Maharaja Ekspresi tercih edilirken, Doğu ve Doğu Ekspresi ise Güneydoğu Asya’nın bazı bölgelerine seyahat edecek.

Railbookers’ın sunduğu bu eksiksiz paket, bir tren yolculuğunun ekolojik beklentilerini tam olarak karşılamıyor.

Vancouver’dan yola çıkan yolculuk, Kanada Kayalık Dağları’nın güzel manzaralarından geçecek, ardından yolcular İskoçya’nın pitoresk güzelliğini keşfetmek için Avrupa’ya uçacak. Buradan Roma, Verona, Venedik ve Paris’e gidecekler.

Fransa’dan ayrıldıktan sonra Budapeşte, Bükreş ve İstanbul’u ziyaret ederek Avrupa ayağını tamamlayacaklar.

Daha sonra altı saatlik bir uçuşla Hindistan’ın Delhi şehrine gidecekler. Kanada’dan İskoçya’ya uçuş gibi bu yolculuk da Railbookers paketinin fiyatına dahil değildir.

Delhi, Agra ve Jaipur’un ikonik turistik mekanlarını keşfettikten sonra yine ek ücret karşılığında Johannesburg’a 14 saatlik bir uçuşla ulaşacaksınız.

Güney Afrika’nın çeşitli bölgeleri, Zimbabwe’deki Hwange Ulusal Parkı ve Victoria Şelaleleri Rovos Rail treninden görülebilir.

REKLAM

Tren yolculuğunun ardından Cape Town’u keşfetmeden önce Güney Afrika’ya dönüş için ek bir uçuş ücreti ödemek zorunda kalacaklar. Masa Dağı’nı ziyaret edip yerel şarapların tadına baktıktan sonra Singapur’a uçmak için başka bir gezi olacak. 13,5 saatlik bu uçuşun maliyeti tek yön için 1.000 Euro’ya kadar çıkabiliyor.

Orient ve Orient Ekspres turu, konukları Singapur’dan Malezya’ya ve daha sonra masrafları kendisine ait olmak üzere dönüş yolculuğu için Singapur’a götürecektir.

Bu seferle seyahat etmenin avantajları nelerdir?

Bu Railbookers gezisi büyük çoğunluğumuz için ulaşılmaz olsa da gerçekten türünün tek örneği bir deneyim.

Önceki programa göre değişen güzergahın yanı sıra misafirler, hem trenlerde hem de şehir duraklarındaki beş yıldızlı otellerde keyifli bir konaklama deneyimi yaşayabilecek.

REKLAM

Her destinasyon, özel turlardan Tac Mahal gibi ilgi çekici yerlere ve en kaliteli mutfağı içeren görkemli yemeklere kadar çok çeşitli geziler sunacak.

Railbookers biletlerin hızla tükeneceğini söylese de rezervasyonlar şu anda açık.

Seyahatin tamamına katılamayan yolcular, seyahatlerini tercihlerine göre özelleştirebilir ve bireysel demiryolu bölümlerini veya varış noktalarını seçebilirler.

Railbookers başkanı ve CEO’su Frank Marini, “Bir yıl önce bu benzersiz yolculuğu yarattığımızda, dünya çapında lüks demiryoluna yönelik artan talebe bir yanıttı” dedi.

REKLAM

“2025 kalkışları için heyecan verici yeni bir rotayı pazara sunmaktan heyecan duyuyoruz ve bu ikonik demiryolu maceralarını yapılacaklar listesinden çıkarmak isteyen gezginlerden şimdiden yüzlerce talep aldık.”

“2025 Lüks Dünya Turu Demiryolu Turu güzergahımız, konuklarımızın bu ünlü destinasyonların her birinin sunduğu kültür, mutfak ve aktivitelerin tadını çıkarırken geçirdikleri zamanı ve deneyimlerini en üst düzeye çıkarmak için özelleştirildi” diye ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir