Bahreyn Hakkında Her Şey; Bahreyn Bayrağının Anlamı, Bahreyn Başkenti Neresidir? Saat Farkı Ne Kadar, Para Birimi Nedir?
Bahreyn hakkında her şey
Bahreyn, Bahreyn adası ve otuz küçük adadan oluşan bir takımadadır. Basra Körfezi’nde, Arap Yarımadası yakınında, İran’ın 120 mil güneybatısında, Suudi Arabistan’ın 14 mil doğusunda ve Katar yarımadasının 27 mil batısında yer almaktadır. Ülke yüzölçümünün sekizde yedisini oluşturan ana ada, kuzeyden güneye otuz mil ve doğudan batıya on mildir. Ülkenin toplam alanı 240 mil karedir.
CIA World Factbook’a göre, 2000 yılında tahmini nüfus 634.137 idi. Bu insanların çoğu Arap. Çok sayıda geçici göçmen işçi var ve nüfusun üçte biri yabancı uyruklu. Nüfusun %19’u Asyalı, %10’u Bahreynli olmayan Arap ve %8’i İranlı. Nüfus, yüksek doğum oranı ve düşük ölüm oranı ile hızla artıyor.
Nüfusun beşte dördü şehirlerde yaşıyor ve çoğunluğu başkent ve en büyük şehir merkezi olan Manama’da ikamet ediyor. Bu şehir, bir kısmı yakın zamanda sudan kazanılan bir deniz yatağının üzerinde duruyor. Manama’da modern binalar ve geniş, ağaçlıklı sokakların yanı sıra geleneksel çarşı veya pazarı olan eski bir bölge vardır. Arapça resmi dil ve günlük hayatın dilidir. Birçok yerde İngilizce anlaşılır ve Farsça ve Urduca da birçok Hintli ve Farslı tarafından konuşulur.
Bahreyn, Körfez’deki en zengin ülkelerden biri olduğu için, neredeyse tamamı iyi eğitimli ve Manama veya Muharrak’ta yaşayan çok sayıda varlıklı insana sahip. Ancak birçok işte yabancı istihdam ediliyor ve Bahreynliler arasında %15’lik bir işsizlik oranı var. Bahreyn, kralın devlet başkanı olduğu geleneksel bir monarşidir. Hükümet başkanı olarak hareket eden bir başbakan ve bir kabine atadı. Kabine, üyeleri hükümdar tarafından atanan ve 1992’de kurulan bir danışma konseyi (veya Şura) yardımıyla yasama yetkilerine sahiptir. Monarşi kalıtsal olduğu ve en büyük erkek çocuğa geçtiği için oy hakkı yoktur.
Bahreyn bir refah devletidir. Tıbbi yardım hem vatandaşlar hem de gurbetçiler için ücretsiz ve eksiksizdir. Yaşlılar ve engelliler için programların yanı sıra görme engelliler ve bedensel engelliler için bir kurum bulunmaktadır. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve UNESCO gibi gruplar Bahreyn’e işçi gönderiyor. Ülke ayrıca Dünya Ticaret Örgütü ve Birleşmiş Milletler üyesidir.
Görücü usulü evlilikler hala yaygın olmakla birlikte, gelin ve damadın genellikle evlenmeden önce tanışma seçeneği vardır. Kızlar on iki ya da on üç yaşında evlenebilirler. Düğünden sonra damadın ailesi geline bir miktar para verir. Kız ve erkek çocuklar ayrı ayrı ve farklı standartlarda yetiştirilir. Küçük yaşlardan itibaren kızların, oynama ve eğlenme konusunda daha fazla özgürlüğe sahip olan erkek kardeşlerine göre çok daha fazla sorumlulukları vardır. Eğitim ücretsizdir.
Nüfusun %70’i Şii Müslüman, %15’i Sünni Müslüman ve geri kalan %15’i Hristiyan, Yahudi veya yerli adetleri takip ediyor. Müslümanlar Allah katında tüm insanların eşitliğine inanırlar. İslam’ın Sünni ve Şii mezhepleri arasında birçok fark vardır. Dünyadaki Müslümanların çoğu Sünni iken, Bahreyn’de çoğunluk Şii’dir.
Bahreyn bayrağının anlamı
Bahreyn bayrağı kırmızıdır ve sol tarafında sekiz noktadan oluşan beyaz tırtıklı bir bant vardır. Beyaz kısmın kırmızı kısmındaki her bir çentik, İslam’ın şartlarını simgelemektedir. Kırmızı aynı zamanda İran liman şehirlerinin geleneksel rengidir.
Bahreyn’in başkenti
Bahreyn’in başkenti Manama’dır.
Bahreyn para birimi
Bahreyn’in para birimi Bahreyn Dinarı’dır.
Bahreyn ile Türkiye arasındaki saat farkı
Türkiye saati ile Bahreyn saati arasında fark yoktur.


Yoruma kapalı.