Sağlık Bakanlığı: Türkiye’de yerli sıtma vakası yok – Son Dakika Türkiye Haberleri

Bakanlık tarafından 25 Nisan'da yapılan yazılı bir beyanda, Dünya Sıtma Günü, 14-23 Mayıs 2007 tarihleri ​​arasında Dünya Sağlık Meclisi'nin kararı, sıtmanın önlenmesi ve kontrolü için yapılan çabalara dikkat çekmek, işin sürdürülmesi için yaşam ömrü nedeniyle yaşam kaybını azaltma çabalarına “Sıtma için Dünya Günü” olarak kabul edildi.

Kan emilimi sırasında insanların kanının emilimi sırasında kadın anophellerini taşıyan plazmodyum tipi sıtma parazitleri, beyanda yaşamı tehdit eden bir hastalık, insanlarda hastalığa neden olan beş farklı plazmodyum türünün kaydedildiğini, “plazmodyum falcarum” ve “plazmodyum vivax” kaydedildiğini söyledi.

Hastalık yüksek ateş, baş ağrısı, soğuk ve titreme ile karakterize edilir, “ilk semptomlar genellikle parazit getiren sivrisinek yerleştirdikten 10-15 gün sonra ortaya çıkar. Sıtma önleyici ve iyileştirilebilir bir hastalıktır. Hastalığın tedavisinde gecikme olmadan hastalığın teşhisi bir hayat tasarrufudur. Bilgisi dahil edilmiştir.

“Yerli sıtma kontaminasyonu bitti”

Sıtma ikincil Afrika'da yaygın olmasına rağmen, güney ve güney -doğu Asya'da, Doğu Akdeniz'de, Batı Pasifik bölgelerinde ve Amerika Birleşik Devletleri'nde görülmüştür.

Sıtma hastalarının tedavisinde kullanılan ilaçların Sağlık Bakanlığı tarafından sağlandığı ve hastalara ücretsiz olarak uygulandığı, sıtmanın yaygın olarak gözlemlendiği alanlarda seyahat edenlere, sivrisineklerle teması azaltmak ve sivrisineklerle teması azaltmak için ölçümleri benimsemek için önlemler benimsedikleri önerilmiştir.

“Türkiye'de sıtma için koruyucu ilaçlar, Türkiye sınırının genel yönetimine ve kıyıların sağlığına bağlı seyahat sağlık merkezlerinden ücretsiz olarak elde edilebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir