Sultan Ahmet Cami Nerede? 17. Yüzyıla Damga Vuran 6 Tane Minareli Sultan Ahmet Cami’nin Tarihi ve Mimarisi
Dikkat etmeniz gereken ilk şey kostüm ve kıyafet. İbadete açık olan bu dini yapıda, manevi değerlere ve içerideki ibadet edenlere saygı gereği giydiklerinize dikkat etmeniz isteniyor. Mini etek, şort, omuzları açık veya kolsuz bluz ve üst ile ve başınız açık giremezsiniz. Bu nedenle yaz sezonunda buna dikkat ederek gitmekte fayda var. Cami buna da çareyi turistler için girişte bulunan stantlarda bez bir parça giysi bağışlayarak bulmuş.
İbadet ve ziyaret yerlerinin ayrı olduğu bu camide sessizlik ikinci bir önemli noktadır. İçeride namaz kılanların gürültüden rahatsız olmaması için böylesine önemli bir kural konulmuştur.
Belediyenin iftar çadırlarının ramazan ayı boyunca burada olduğunu belirtmekte fayda var. Sultan Ahmet Meydanı’na kurulan bu iftar çadırları nedeniyle caminin bahçesinde iftar vaktini bekleyen bir kalabalık var.
Sultan Ahmet Camii ile aynı külliye içinde yer alan Arasta Çarşısı, ziyaretçilerin alışveriş için uğrak noktasıdır. Gittiğiniz günden itibaren hediyelik eşya ve hediyelik eşya almak istiyorsanız, özellikle uzak yerlerden iseniz bu çarşı tam size göre.
Gelin Sultan Ahmet’in tarihi ve mimari özelliklerini birlikte keşfedelim, işte Sultan Ahmet Camii’nin mimari özelliklerinin detayları… 👇
Yoruma kapalı.