“ÇOCUKLUĞUM VE GENÇLİĞİM BURADA GEÇTİ”
Sualtı köyünün, itfaiyecilerin arama kurtarma faaliyetlerinden her türlü eğitimi alabileceği, su altı sporlarını sevenlerin ve engellilerin dahi yararlanabileceği uluslararası standartlarda bir tesis olduğunu belirten Yılmaz, şöyle konuştu: “Vatandaşların güzelliklerinden yararlanın. Denizaltı, dalmayı öğrenmek, engelliyken rehabilitasyon olarak kullanmak, itfaiyeciyseniz arama kurtarma, deniz altında kaynak yapmak için tüplü dalış gerekli.” “Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak Gömeç ilçemizde sıhhi tesisat temini gibi her türlü hizmeti verebilecek tam donanımlı tesisin açılışını yaptık. Şehrimize ve ülkemize hayırlı olsun.” dedi.
Gömeç Belediye Başkanı Mehmet İrem Himam da tesisin hayata geçirilmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi. Şahika Ercümen, Türkiye’nin üç tarafı denizlerle çevrili bir ülke olduğunu ve dalış imkanlarının güney kıyılarıyla sınırlı olmadığını vurgulayarak, şöyle konuştu: “Çocukluğum ve gençliğim burada geçti. Dünyanın her yerinden birçok dalgıç buraya gelip eğitim verecek. İstanbul dahil bu bölgelerde dalışa ilgi duyan çok sayıda dalış tutkunu var.” “Sporla ilgilenen insanların buraya gelip kendilerini kaptırabileceklerini düşünüyorum.” dedi.
Ercümen, Gömeç Dalış Köyü’nün Türkiye için güzel ve anlamlı bir proje olduğunu söyledi.
Açılışı kurdele kesilerek açılan su altı köyünde, büyükşehir belediyesi itfaiye ekiplerine ait su altı ve su üstü arama kurtarma ekibine ait botlarla gösteri gerçekleştirildi. Dalgıçlar denizde Türk bayrağını açtı.
İlçede düzenlenen heykel sempozyumlarında yerli ve yabancı heykeltıraşların oluşturduğu, bölgenin kültürel yapısını ve mitolojisini anlatan mermer heykellerin yer aldığı bir su altı galerisine ev sahipliği yapan Gömeç Dalış Köyü, yılın 12 ayı dalış tutkunlarına hizmet verecek. Toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur, MHP Balıkesir Milletvekili Ekrem Gökay Yüksel, Gömeç Kaymakamı Mehmet Şirin Altay ve kurum başkanları katıldı.