Karadeniz’e taze bir soluk – Hayat Haberleri

Yazla birlikte boğucu sıcaklar da geliyor. Bu dönemde temiz hava almak istiyorsanız Karadeniz tam size göre… Kültür turlarının en popüler destinasyonlarından biri olan Karadeniz’de yeşil ve mavinin eşsiz dansına, coşkun şelalelere ve Donmuş yaylalar insanı büyülüyor.

BULUTLARDA YOLCULUK
Ordu’dan Rize’ye uzanan rota üzerinde yer alan Karadeniz’in en ünlü turistik mekanlarından bazılarını keşfedeceğiz. İlk durağımız Ordu… Bu güzel şehre geldiğinizde ne gezersiniz diye sorarsanız hemen hemen herkesin vereceği ilk cevap Boztepe olacaktır. Panoramik şehir manzarasının keyfini çıkarabileceğiniz bu güzel tepeye teleferikle ulaşmak bir başka macera… Bu dönemde dağlara sis inmişse teleferik yolculuğunuz bulutlara kadar ulaşabilir. Ordu ve Giresun sınır ilçeleri. İki şehir arasındaki sahil boyunca ilerlerken bir şehrin bitip diğerinin başlamasına şaşırmayın. Dağların eteğine kurulmuş bu iki güzel şehir birbirine çok yakındır… Giresun’a geldiğinizde mutlaka görmeniz gereken yer kaledir… Bunun içinde demli çay içmeyi unutmayın. kale .

RAFTİNG MACERASYONU
Doğu Karadeniz’in rüya şehirlerinden biri olan Rize, yaylalarıyla ünlüdür. Yemyeşil bir alan içerisinden arabayla ulaşacağınız Rize’de yol boyunca uzanan şelaleler size “Cennette miyim?” sorusunu soracak. Sizi şüpheye düşürebilir. Rize’de mutlaka gezmeniz gereken Çamlıhemşin İlçesi’ndeki Huser Yaylası, Karadeniz’in en güzel yaylalarından biridir… Yaylada yürüyüş yapabilir, kamp yapabilir, yöresel lezzetlerin tadını çıkarabilirsiniz. Fırtına Deresi rafting için ideal bir yerdir. Çamlıhemşin’e gelmişken Gelintülü şelalesini görmeden ayrılmayın. Bu ilçenin en ünlü ve popüler yaylalarından biri olan Ayder, doğa yürüyüşleri ve kamp yapmak için eşsiz bir duraktır. Rize’nin bir diğer popüler mahallesi olan Fındıklı, adından da anlaşılacağı gibi ünlü fındık bahçelerine sahiptir. Burada bulunan Sevdaluk Köprüsü, Karadeniz’in en eski köprülerinden biridir. İlçedeki Zilkale, Orta Çağ’dan kalma bir kaledir… Kale duvarlarından Karadeniz’in muhteşem manzarasını hayranlıkla izleyebilirsiniz. Rize’nin İkizdere ilçesinde bulunan Palovit şelalesi, Karadeniz’in en yüksek şelalelerinden biridir… Bakarken başınızı döndürecek bu şelalenin önünde hatıra fotoğrafı çekmeyi unutmayın. Rize’deyken bir çay fabrikasını gezmek isterseniz rotanızı merkeze çevirin… Burada bulunan çay fabrikasından çay üretim aşamalarını görebilir, taze çay satın alabilirsiniz.

MASASI DOĞASI KADAR ZENGİN
Karadeniz, doğasının yanı sıra yeme-içme alternatifleri açısından da oldukça zengin… Buraya geldiğinizde ilk yapmanız gereken hamsinin tadına bakmak olacaktır… Binlerce çeşidi bulabileceğiniz bu coğrafyada, hamsi pilavı, hamsi kuşu ve hamsi turşusunu mutlaka deneyin. Bu bölgenin en sevilen lezzetlerinden biri de kuymak… Bazı yörelerde mihlama olarak da bilinen bu efsane lezzet, kolat peyniriyle hazırlanıp çayla içiliyor. Hazır buradayken Trabzon pidesi, Akçaabat köftesi, lahana kavurması, mısır ekmeği, kayalaya, turşu kavurması yemeseniz bile hatırlayacağınız lezzetlerden bazıları…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir