Erciyes Dağı yaz aylarında doğa severleri ağırlıyor

Kış aylarında pistleriyle kayak tutkunlarının en popüler mekanlarından biridir. Erciyes DağıAyrıca yaz aylarında çok sayıda sosyal etkinliğe de ev sahipliği yapıyor.

3.917 rakımlı Erciyes’e profesyonel dağ rehberleri eşliğinde her yaştan vatandaş tırmanıyor ve zirveye tırmanmak başlıca aktivitelerden biri.

Planlanan zirve tırmanışına katılan doğaseverler, adrenalin dolu bir yürüyüşün ardından Erciyes zirvesinde güneşin doğuşunu hayranlıkla izleme fırsatı buluyor. Zirveye yakın bir noktadan Kayseri’yi izlemek isteyenler Hacılar Kapı’daki 2 kilometrelik teleferiği kullanıyor. Yarım saatlik yolculuğun ardından doğaseverler 2.650 metre yükseklikteki Lifos teleferiklerine ulaşarak şehir manzarasının keyfini çıkarıyor.

İç Anadolu’nun zirvesi Erciyes Dağı’nı ziyaret etmek isteyenler ATV safari ile doğayı keşfedebilir, deniz seviyesinden 2.200 metre yükseklikte oluşturulan parkurlarda yolculuk yapabilir.

Ayrıca doğayla baş başa kalmak isteyenlerin elektrik, tuvalet, lavabo gibi temel ihtiyaçları da Tekir bölgesinde kurulan çadır kamp alanında karşılanıyor.

Erciyes Dağı yaz aylarında doğa severleri ağırlıyor - 2

Geleneksel meteor yağmuru izleme etkinliği, Erciyes semalarında yaşanan olayları merak edenleri bir araya getiriyor.

Lifos tesislerinde 6 yıldır düzenlenen programda gökyüzü meraklıları, gezegenler ve takımyıldızlar hakkında bilgi aldıktan sonra gökyüzünü teleskoplarla yakından gözlemleme fırsatı buluyor.

Ayrıca Türkiye’den ve dünyanın birçok ülkesinden fotoğrafçılar, astrofotografi teknikleriyle Erciyes gök olayını ölümsüzleştiriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir