
Büyük Britanya, Avrupa'dan yolcular (İngiliz vatandaşlar dahil) ülkeye -Caseari ürünleri geçici bir yasak getirdi.
Kıtadaki çekmeceler hastalıkları vakalarındaki artışa yanıt veren 12 Nisan'da yürürlüğe giren kısıtlamalar yürürlüğe girdi.
Yasak makaleleri olan ziyaretçiler onları sınıra teslim etmek veya kaçırma ile yok etmek zorunda kalacaklar.
Bir Avrupa veya İsviçre ülkesinin yolcuları, Norveç, İzlanda, LihtenStayn, kişisel tüketim için İngiltere'de sığır, koyun, domuz veya keçi veya süt ürünleri getiremez.
İngiliz hükümetinin yeni kararına göre, bu sandviçler, peynirler, kuru etler ve çiğ etler.
Gümrük olarak paketlenmiş veya paketlenmiş veya satın alınan ürünler de yasaktır.
Yolcular, bu ürünlerin en ciddi durumlarda 5.845 Euro'ya (251.495 TL) kadar para cezasına çarptırılabileceğini keşfettiler.
Kısıtlamalar sadece Birleşik Krallık'a gelen ve Kuzey İrlanda, Jersey, Guernsey veya Man Adası'na uygulanmayan ziyaretçiler için geçerlidir.
Bazı ürünler yasaktan muaftır. Yolcular bazı ürünleri çocuklar, tıbbi gıda ve çikolata, hamur işi, ekmek, kek, bisküvi ve makarna için sınırlı miktarda süt gıdası olarak getirebilir.
İngiltere neden ziyaretçilerin et getirmesini yasakladı?
Birleşik Krallık'ta şu anda çekmeci hastalığı olmadığından, bu önlemin Avrupa ülkelerinden kontaminasyonu önlemesi umulmaktadır.
İngiliz hükümeti ayrıca sığır, koyun, Almanya, Macaristan, Slovakya ve Avusturya'dan, domuz eti ve süt ürünlerinden diğer ruminantlar ithalatını yasakladı.
Masse hastalığı son derece bulaşıcıdır. Hastalık, sığır, koyun ve domuz gibi çift çivi hayvanlar için ölümcül olabilir.
Hastalık insanlar için sağlık riski oluşturmaz ve enfekte hayvanlardan elde edilen et ve sütü tüketmek için güvenli kabul edilir.
İngiliz Tarım Bakanı Daniel Zeichner, “Bu hükümet, İngiliz çiftçileri kitlelerin hastalıklarından korumak için ihtiyacınız olan her şeyi yapacak.” Dedi.
“Bu nedenle, hastalığın yayılmasını önlemek ve İngiltere'nin gıda güvenliğini korumak için kişisel et ve süt ürünlerinin ithalatına kısıtlamalar uygulayarak korumalarını güçlendiriyoruz”.